torsdag den 30. juni 2011

Gætteleg

Den fantastiske forvandling


Så fik jeg mig taget sammen og kom i gang! Heldigvis var skumgummi-underlaget intakt så det blev genbrugt.


Jeg kom lidt sent i gang (typisk) så mørket sænkede sig imens symaskinen bare rumlede derudaf!



Amen amen kan slet ikke stoppe med at kigge på mit fine strygebræt. De søde sommer-blomster kan ikke andet end bringe smilet frem.

Det pynter helt gevaldigt her i mit kombi-rum :)

onsdag den 29. juni 2011

Hvad skal I?


 
Jeg elsker ferietiden. Elsker den danske sommer når det ikke regner(!) Men når solen skinner her i vores land, jordbærerne er søde, bierne summer, myggene sværmer og vinden er lun, ja så er der da intet bedre sted at være...

Sidste år havde vi en pragtfuld sommerferie. Vi tog den sådan lidt "dag-til-dag" - kiggede på hvordan vejret blev, kiggede på hvilket humør ungerne var i og tog så en beslutning inden vi satte os sammen og spiste morgenmad. Så var der som regel én af børnene der spurgte hvad vi skulle lave og så kunne vi svare: "I dag skal vi i Zoo" eller "I dag skal vi en tur til Tyskland og handle" eller "I dag skal vi ud og sejle en tur" eller "I dag skal vi slappe af herhjemme"

Ungerne nød det. Der var ingen stress. Vi tog det som det kom og brugte også et par dage hjemme bare med hygge i haven. For børn har jo også brug for at slappe af og komme ned i gear ligesom vi voksne! Ferie for mig er ikke nødvendigvis at man skal pakke bilen og "flytte hjemmefra" for at hygge sig.

I år bliver sommeren også sådan for vores vedkommende. Vi har planer om bl.a. en tur i Legoland (som absolut ikke skal foregå i 30 graders varme), vi skal ud og sejle - ungerne skal fiske efter krabber og nyde vandet, vi skal til stranden, til Sjælland og besøge gode venner, spise store is, grine, grille og måske en tur på restaurant alle 5.

Grunden til dette indlæg er spiret op efter en samtale, hvor jeg møder en mor sammen med sine 2 piger, jeg har også alle børn med mig og hun spørger så meget naturligt (for det gør man jo!!!) "Hvor skal I så hen her i ferien???" - hmm jamen vi skal som sådan ingen steder, svarede jeg...og så vidste mor´en slet ikke hvad hun sku sige og Anna kiggede på mig og sagde: "Jo mor vi skal da ud og sejle og til Legoland!"

Jeg følte mig faktisk en smule som "en dårlig mor" - det der med at vi ikke skal 14 dage sydpå som "alle andre skal".... Blev lidt små-fornærmet så gad ikke engang spørge mor´en om hvor de skulle hen, for det var tydeligt at de skulle ud og rejse!

Har efterfølgende tænkt meget over det og nej!! jeg skal ikke have dårlig samvittighed, jeg skal kigge på mine børn og tænke at de jo hygger sig, hygger sig når vi er omkring dem, når vi er sammen som en familie og laver noget.

Så jeg vil fremover huske at spørge dem jeg møder her i denne søde sommertid: "HVAD skal I så lave her i ferien?"

(skønt at kunne dele et tanke-dilemma med Jer)

Hører gerne hvad I andre har af planer for sommeren!

tirsdag den 28. juni 2011

Lev i nuet

Solen skinner og der er dejlig varmt i Danmark, derfor er her så stille på min blog, vi lever nemlig udenfor(!)

Nyder sommeren, gør hvad der passer os, lukker øjnene for beskidte gulve og store nullermænd, render ind og ud, har gennemtræk, masser af trælse fluer, griner og fjoller og nyder hinanden.


Grillede og lavede snobrød på terrassen søndag aften.


Hyggede i haven med masser af frisk frugt og leg på trampolinen..


Og så er vi så priviligerede, at der er et super lækkert friluftsbad her i byen, ungerne elsker det! Mener faktisk at det blev bygget under 2.verdenskrig, men for et par år siden blev det moderniseret og det er en skøn oase lige op af skoven. Uha her har jeg brugt mange timer som barn.


...og Emil ku lige holde til det i skyggen.

Symaskinen holder varme-fri :)

Nyder I også sommeren???

søndag den 26. juni 2011

Tiltrængt make-over

Jeg ejer nok det absolut mest hæslige strygebræt´s beklædning!!!

Så jeg har længe funderet over hvad der måtte ske og efter at have googlet "sy selv betræk til strygebræt" og fandt denne tekst hos Gamle Husråd jamen så var der ingen anden udvej end at der bare skulle findes det helt rigtige stof.

Bedøm selv om ikke jeg trænger.... (jeg har endda været i gang med gaffa-tape) og tilmed brændt det af efterfølgende - det skal jo gå stærkt nogen gange


Tror jeg fik strygebrættet i 1999 da jeg flyttede hjemmefra, så stoffet er så enormt grimt og so last season :)

Nu har jeg så fundet stoffet til mit nye betræk(!) og det er ankommet med post DK.


Så jeg skal i gang og glæder mig meget. Vil også ha´ ryddet op i mit krea-rum, her ser grove ud, men det er jo også et total kombi-rum. Kontor, krea-rum, ekstra tv-stue, stryge rum, opbevaring af spil, mapper, bøger og eftersom det er Anna´s gamle værelse har hun stadig lidt tøj herinde.... Jo her skal luges gevaldigt ud!

Nyd de sidste timer af søndagen. Jeg vil ind i sofaen sammen med en kop kaffe.

En stille weekend i eventyrets tegn


Hvor Emil træner og træner til (?)

Victor har været hos sin allerbedste ven Jens som bor på landet, så fik en dreng hjem der havde ko-lo.. på bukser og støvler og lige måtte en tur i baljen fordi "land-stemningen" hang i håret også :) Skønt og sikke en oplevelse at klappe og ligge hos en kalv der kun var et par timer gammel.

Har fundet den fineste dåse i den lokale Fakta som kan rumme en pakke Wasa kanel-knækbrød, det da temmelig praktisk.

Og så har vi her efter morgenmaden besluttet os for, at vi alle skal deltage i  Barda Træf. Ungerne er helt rundtossede over det og snakker ikke om andet end hvordan deres kostumer skal være. Så mutti her skal i gang med at sy kapper, det blir´ spændende!

lørdag den 25. juni 2011

Gode venner

Så er der dømt sommerferie, og endnu engang siger jeg til mig selv at vi skal huske at leve i nuet, ikke se begrænsninger men muligheder, nyde sommeren, hinanden, haven, terrassen, grine, pjatte og lege.

Så da skolegården var fyldt med børn der sang "ferie, ferie, ferie - slap nu af du har fri...." og vi havde sagt go´ sommer pakkede jeg bilen med klapvogn, madpakker, tæpper, 3 dejlige glade unger og vi satte kurs mod byen der afholder festival. Her fandt vi en plads i solen og nød samba-rytmerne og det enormt flotte karnevals-optog gennem gågaden. Anna elsker det! Der er så megen stemning og glæde i trommerne og alle de børn og pædagoger der har lagt et stort arbejde i kostumer, ansigtsmaling og bannere.


Senere; Total hygge med lækker grillmad, gode venner (sådan nogen hvor en skovl er en skovl, hvor man kan være 100% ærlig, drikke noget go´ rødvin imens ungerne leger, grine, pjatte og være alvorlige) Fik hele verdenssituationen vendt og gik hjem i mørke ved midnat. Vi nyder disse aftener.


Disse "fælles-spisnings-aftener" er faktisk inspireret af Sif Orellana - Hun skrev i én af sine lækre kogebøger, om aftener hvor man mødes med gode venner til en omgang nem mad, ingen stillen an, bare hygge - fordi man ellers ikke får set hinanden, når den ene dag bare tager den anden. Så vi skiftes til at lægge hus til, den der holder laver spaghetti kødsauce eller lasagne, den anden familie kommer med salat og flütes. Menuen må der ikke ændres på, for så er vi uden for konceptet! Ja ok, så grillede vi godt nok i dag, men nu skulle midsommer jo lige fejres..

Hjemvendt nåede vi slutningen af Forest Gump, altså bare en fantastisk livsbekræftende film. Derfor dagens citat: "Life is like a box of chocolate, you never know what you´re gonna get!"

fredag den 24. juni 2011

10 km herfra

...ligger der en lille by, som har en ok stor genbrugsbutik. Der susede jeg over i går, ikke fordi jeg mangler noget, men tænk hvis der lige var noget jeg bare ikke kunne leve uden (!)

Og har da allerede fortrudt at jeg ikke fik købt det søde røde skab....hmm men where to put it?!! Nå der er nok én anden der bliver glad for det, men smart og velholdt det var det.


Den store blå gulvvase var nu hellere ikke dårlig, måske til opbevaring af paraplyer i entréen...


Men jeg fik da handlet lidt, naturligvis. Købte fine bøjler beklædt med garn, en vase med den fedeste form og mest interessante rød-brun-orange farve og nogen bondegårdsdyr til Victor


Og så fandt jeg et spil, et rigtig sjovt gammelt billedlotteri - som Anna bare elsker at spille. Det er gammelt, meget gammelt og har i sin tid kostet 2,95kr. Jeg gav 40kr :)

De fineste billeder af situationer fra gamle dage som f.eks. en omnibus(?) og billede fra en badetur på stranden, hvor man sjovt nok som det mest naturlige badede uden tøj på!!!


Spillede det med ungerne i går eftermiddags og de syns bare det er så sjovt.

Vi nåede også til ned til bålet, hvilket jo altid er hyggeligt. Godt nok en meget kedelig båltale, men ungerne drak cola og legede.


Næste år kunne jeg måske godt finde på at vi bare lavede vores eget bål i haven, men der er alligevel noget i mig der siger nej, nok mest fordi bålet ved skoven altid har været en del af mit liv/barndom/tradition med mine forældre...
Men jeg synes det er sent de tænder bålet mht børnene - og hyggen ville være ligeså go´ herhjemme i haven...

I aften holder vi så Sankt Hans sammen med gode venner og deres børn. Måske de tænder op i bålstedet i haven så ungerne kan lave snobrød.
- ellers har jeg lovet Victor at vi gør det i morgen aften hvis det ikke regner.

Håber solen skinner hos Jer alle og at weekenden bliver uden stress og jag.

torsdag den 23. juni 2011

Dårlig joke

.....jeg tænker faktisk ekstremt dårlig joke/plat form for humor(!) For det må da være en joke....eller....der er vel ingen i dagens DK der sætter sin baby til salg på DBA???? Eller er det et råb om hjælp...
Fik det helt skidt da de sagde det i radioen og Victor studsede og sagde: "mor kan man godt det?"

Mine børn er IKKE til salg *smiler* men nogen gange når de er "in that mood" så må man gerne låne dem :)

Har igen så mange projekter i gang og hovedet lagrer nye idéer hele tiden, hvor kommer det fra? Sådan har jeg aldrig haft det før.


Lillemus (læs; min store pige) har det for tiden svært med morgenmad hvis hun ikke må få hvidt brød med nutella/marmelade. De traditionelle morgenmadspakker hænger hende langt ud af halsen kan jeg godt fornemme. Så i morges stod den på frugtskål og ristet rugbrød hvilket hun nød.


Producerede min første lap i aftes (sent). Victor får konstant huller på knæene "jamen mor det er fordi vi leger hund" (hmm) Syns ret godt om resultatet, sådan en smule retro inspireret, nu er jeg spændt på hvordan jeg får lappen syet på buksen :)


Nu har jeg taget mig sammen til at finde stjernerne frem. Den kvikke læser husker at jeg tidligere har skrevet "ups" - stjernerne er mit hængeparti! Jeg har lovet Anna en stjernehimmel over hendes seng ligesom Emil har (jeg må i gang med fiskesnøren)


Til slut en glædelig mail-nyhed. Har "været til" udsalg hos Stof&Stil og juhu min pakke er på vej med fine fine fede stoffer. Kan næsten ikke vente.

Håber på stort bål i aften i tørvejr med glade børn!

onsdag den 22. juni 2011

Guld

Dagens besøg i den lokale loppetank var ikke forgæves


2 pudebetræk med fine lilla blomster, en gul smart Tupperware skål som Emil da skal ha´ sin grød i + jo jo et par Hummel bukser også til Emil

I alt kr. 35,00
KANON

På den husmoder-agtige måde

Stod igen tidligt op, kiggede dybt i frugtskålen og fandt 4 små rynkede abrikoser...

Skrællede dem og fik dem kogt og blændet, så nu er der frisk og lækker abrikos-mos til Emil når der skal hygges til eftermiddags-kaffen.


Total overskudsmor på den fede måde *smiler*

Humøret er i top for today is the day - onsdag i en ulige uge (juhu) Anna og Victor kommer hjem igen.

tirsdag den 21. juni 2011

Mine pragtfulde orange elefanter



Mama Lola har forelsket sig i de skønne elefanter og spørger hvor det kommer fra (derfor dette indlæg)

Som I kan se er det produceret af noget der hed "nt of denmark". Jeg har forsøgt at google det, men intet at hente der (øv)
Min mor husker ikke hvor hun har fået det fra, men jeg brugte det som baby og heldigvis er det blevet gemt.
Der var også et pudebetræk, som jeg brugte til mine dukker, men det gik desværre tabt sammen med en gammel campingvogn....

søndag den 19. juni 2011

I symaskinens skær

Sad hele eftermiddagen/aftenen i går og drønede derudaf med maskinen. Jeg var lige i det hjørne hvor intet kunne stoppe mig! Blev færdig med tæppet til min dejlige svigermor, så nu kan hun lune sig under det når svigerfar er i skoven og hugge brænde *smiler* Jeg har taget super gode billeder af det, men måske hun kigger med her, så I må vente i spænding til jeg har afleveret gaven.

Valgte også at give min garderobe et lille løft.



Havde denne kedelige tunika som blev til en dejlig løs bluse med detaljer, gule naturligvis(!) hvad ellers....
Er godt tilfreds med resultatet, en bluse med kant det kan vi li´

Fik også tid til en lille havevandring og skød lidt billeder til Jer
Vores dejlige udsigt nu uden store buske :)



Projekt ny terrasse og tænker lidt om lampen er kitch eller ok retro?? Indtil videre får den lov at hænge!


1) Lækker frokost (blåostesalat) mums mums - skriv hvis I vil ha´ opskriften.
2) Det skønneste stof som min mor forærede mig i dag!!!
3) Det kan man da kalde retro (!) "Symaskineolie" - min far mener det er tid til 1. service af min maskine...

Håber at I har nydt Jeres weekend ligeså meget som mig. I morgen er det atter mandag, men ugen byder både på stort Sankt Hans bål, måske et festival besøg med alle børn (hvis vejret arter sig), grill-hygge med gode venner og måske den sidste hæk der skal klippes.

lørdag den 18. juni 2011

Jeg ved hvor der findes...

...en have så skøn! Så har vi nået ca. 77% af haven (læs; fedt fedt fedt) Amen det er så skønt. Som sagt gik T AMOK med motorsaven for "nu skulle vi kunne nyde hele udsigten". Jeg stod i køkkenvinduet og tænkte OMG. Men nu har vi revet alle grene sammen, kørt dem på grenpladsen, og jeg må indrømme, at jeg NYDER at det har givet så meget luft. Har rigtig lyst til at nusse rundt derude og gøre bedene fine! Udsigten skyder jeg til Jer senere når solen atter skinner.

MEN hvor det regnede, og jeg måtte krybe inden døre da Emil atter vågnede (hmm) Fik tændt stearinlys på bordet for det var noget mørkt, hentede symaskinen ned i køkkent, ringede til min livlinie (læs; mor) og kastede mig over bukse-projektet - som jeg har forsømt længe nok.


TaDam...amen jeg er så stolt af mig selv!!!
Se med læg og det hele..


Så nu kan intet stoppe mig, de næste er i støbeskeen.











I går fik jeg gjort rent og skød i den forbindelse lidt billeder til Jer af mit hjem uden nullermænd.


Tæppet blir´ jeg nød til at prale lidt af, det er nemlig min mor der er så fantastisk til at hækle. Det har prydet Emils barnevogn og kommer stadig med på ture.

Fik lyst til lidt fugle-stemning på badeværelset, mon de kan finde deres nye hjem??





Og nu til en tanke jeg går lidt og leger med (dem er der faktisk mange af) *smiler* men se nu her:


Skabet står i min stue. Det er ét jeg har fået af én der overtog et hus hvor det stod for længe længe siden. Jeg synes egentlig det er temmelig charmerende, og i længe har jeg snakket om at male det sort (højglans naturligvis) men...nu er jeg i tvivl om hvorvidt jeg hellere vil male det gult ligesom min skønne Kähler vase der står ovenpå.....


Nogen indvendinger??? For/imod måske???
Jeg tror det kunne blive vildt flot, lidt anderledes..

Nyd mine kufferter, dem har jeg arvet efter min fars mor. Den mindste kan min far faktisk huske han havde med når han var på ferie. Lidt skægt (jeg er meget nostalgisk når det kommer til gamle ting)

Stolen der står ved siden af det måske gule skab har været mine oldeforældres på min fars side. Den skal ikke males, men vil måske komme mere til sin rette med noget gult ved sin side...

Nyd Jeres lørdag. Sluk TV´et og drik en god kop kaffe.

fredag den 17. juni 2011

Min last nr. 1

Jeg kan bare ikke nå alt det jeg gerne vil! Har det skønneste stof liggende klar til bukser til Emil, tæppe til svigermor, nederdel til mig selv og nederdel til Anna-musen....MEN...tvang mig selv ud i haven selvom at gulvene trænger i hele huset, al den fine strandsand der ligger på de nye fliser i indkørslen sniger sig ind i huset *smiler* - nå men lukkede øjnene og gik ud og nød den friske luft og syns jeg får det rigtig fint. I dag kommer manden så hjem med trailer, motorsav og hækkeklipper og så går vi nok amok(!)

Onsdag stod den på sommerfest i Victors børnehave, vi havde det skønneste vejr og nød samværet med de andre forældre. Spiste medbragte sandwich, pustede sæbebobler, mæskede i kage, så teater og spillede fodbold, ren råhygge.

I går var der så fodboldafslutning for Victor. Det foregik nede i hallerne, et rigtig godt arrangement som til trods for skybrud fungerede perfekt inden døre med hoppeborge, gratis popcorn, freestyle fodbold og diverse maskiner hvor man kunne skyde på mål! Ungerne nød at tumle rundt og kom igen igen alt alt for sent i seng...


Vi nåede dog lige at lande inden vi skulle afsted igen og hvis der er noget de 2 store sætter pris på så er det vores eftermiddagshygge (kaffe). Hvad de kan sætte til livs efter en ½ dag i institution er mig ubegribeligt *smiler*


Fik tømt lidt gamle kasser og fandt én af Victors gamle hjelme som nu sidder perfekt på Emil. Amen er den ikke skøn???

Nu har vi så allerede fredag (puha dagene går alt for stærkt). Nu vil jeg nyde min morgenmad og avisen, her er fredeligt, de 2 store er afsted og Emil putter udenfor i barnevognen i ly for regnen.


Og ja jeg har en last.....min kaffe om morgenen! I love it

Rigtig god weekend

søndag den 12. juni 2011

Aldrig mere så firkantet

Så blev tæppet til Victor færdig! Jeg er godt tilfreds ud fra det stof jeg havde at arbejde med. Victors bemærkning var: "Jeg syns det er varmt at ligge under...." (typisk en dreng)
Og hjørnerne blev runde! Jeg er bare så stolt af resultatet, så aldrig mere firkantede skarpe hjørner. Det var nemt og ser langt mere prof ud. Døm selv...


Vil blot knytte et par enkelte kommentarer til nedenstående billeder:
1)Det skønneste papir fundet hos den lokale boghandler!
2)Leg med den bedste ven i haven
3)Er det normalt at symaskiner samler SÅ meget støv??(!)


Vil prøve at starte en lille bitte udfordring (for nogen måske) - men hvem har mest ukrudt i haven?? Det kan da ikke kun være mig der styrter til maskinen når hver en lejlighed byder sig. Må dog prale lidt, for har faktisk svunget gulvkluden i dag :)

Nå men jeg vil udfordrer Lena til at give sit bedste bud!


.............Jo jo jeg føler selv at jeg ligger nr.1

Fortsat go´ pinse

fredag den 10. juni 2011

Tempo, tempo, tempo...

Bare én af de dage hvor jeg har haft masser af overskud og fået klaret tusind ting, som har ventet på at blive ordnet. Jeg arbejder åbenbart bare bedst under pres! Der er stor familiefest i morgen *smiler* det bli´r bare SÅ godt!


Tæppet til min veninde er nu pakket sammen med et laaaangt brev til hende. Hendes mor kommer til festen i morgen og tager det med (for med de PostDK priser må man jo sno sig) - Jeg håber på en go´ reaktion fra hende.


.... og SÅ har kreative mormor igen været i gang. Anna bli´r gang på gang beriget med sødt tøj, denne gang en sommer-sød-tunika! Og ja den faldt i god jord og overlevede sommerfest på bondegård.


Til sidst blir´ I nød til at se hvad min skønne svigermor har fundet frem fra skabene (!) 2 poser med gammelt sengetøj (juhu) - Hun er en engel. De gule gamle kniplede (?) lapper er fra genbrug og venter på at pryde et eller andet..

Bemærk nyt profilbillede (hvorfor er det så svært at få et godt billede med alle børn?)

Ha´ en vidunderlig weekend!

torsdag den 9. juni 2011

En lille fridag

I dag har jeg haft Victor hjemme :) Han spørger af og til efter en lille fridag, for som han siger "det har man nogengange brug for" (Victor går jo ikke i børnehave, han arbejder...) *smiler* min gode lille dreng

Har besøgt http://www.ohminus.com/ - faldt over en annonce fra dem i et børneblad og uha synes deres fløjlsbukser i lime er temmelig lækre (men nej Emil mangler ikke tøj)!!! Jeg må huske siden når han rykker op i str. Eller måske jeg selv skal sy nogen i den farve....?

Har en rigtig dejlig følelse. Har været til sommerfest med Anna og resten af hendes klasse. En stor skolepige (4.kl.) kom hen og snakkede med mig. Så Emil´s tæppe og udbrød bare noget så begejstret "ej det har du ikke selv syet"!! Hun synes bare at det var vildt flot :) Sagde til hendes mor at hold da op det kom lige fra hjertet. "Ja" svarede pigen "Det gjorde det".......... Må vist hellere komme videre med Victor´s i morgen. Sådan noget giver mig blod på tanden til at fortsætte med symaskinen.

onsdag den 8. juni 2011

Pip-pip

Godaften!

Klokken er nu næsten 22, alle børn sover sødt (er der noget så vidunderligt som børn der sover?) *smiler* Jeg kan ikke få nok af at kigge på dem, især nu hvor de 2 store endelig er hjemme igen! Det føles bare mest rigtigt når der er børn i alle værelser.
Alle madpakker er smurt, mad til manden, som er til fodbold, står klar til at blive varmet, morgenmadsskåle er sat frem sammen med dagens vitaminpille, vaskemaskinen er tømt og så er der tid til at blogge.

Har haft en skøn dag, følt mig ovenpå på den fede måde. Gået en tur i rask trav med barnevognen og blev temmelig våd da børnene skulle hentes hjem midt under et skybrud!!

I dag skal I stifte bekendtskab med mine skønne husdyr. De små tykke fugle er arvestykker og giver mig gode tanker om min dejlige mormor. Hun har nemlig også et sæt stående i sin lejlighed. Synes de er sjove at sætte sammen med "nye" ting såsom min lækre store sorte Kähler vase.
Mågerne er også arvestykker, de hænger i soveværelset og passer på os. Jeg vil gerne have flere men er endnu ikke stødt på nogen, så leder hver gang jeg er til loppemarked.

Og til sidst må I bare lige se Emil der får banan for første gang *griner* - han var noget betænkelig, men spiste lidt og har i dag også smagt jordbær. Vi tager det stille og roligt med alle de nye smagsoplevelser, han synes jo stadig at mors mælk er nr. 1

fredag den 3. juni 2011

Familiens fridag

Vi havde alle fri på Kr.Himmelfartsdag.
Dagens højdepunkt var en trailer fuld af det lækreste strandsand til de nylagte fliser!

Mit "krea-gen" vokser og vokser så jeg håber der bliver tid til at sy i weekenden selvom at solen skinner og der er sommer i Danmark igen.

Go´ weekend til alle!